Play In dag Asaneo zondag 29/9/2019

 

Naar aanleiding van het funky nummer “It’s time to go”, was de vraag ook andere stijlen aan de orde te laten komen met vooral (veel) slagwerk.

Een orkest met louter accordeons kan heel mooi klinken, maar met slagwerk toegevoegd, krijgt het toch een andere dimensie. Heb je een goede slagwerker in huis, die goed leest, dan bouw je het repertoire om hem/haar heen. In het verleden heb ik vaak meegemaakt, dat zo’n goede slagwerker de vingerzetting meekreeg voor het triangelspel. Een slagwerker kan heel cruciaal zijn in het kiezen van je repertoire.

Om die reden wil Asaneo op zondag 29 september een Play In dag organiseren waar het slagwerk het fundament is voor de te spelen werken. Het houdt echter wel in, dan het inhuren van slagwerk en/of slagwerkers geld kost. Met vereniging “De Eendracht” uit den Ilp hebben we de kanteldatum ingesteld van 25 augustus waar het aantal deelnemers bepaalt of er wel of geen slagwerk wordt ingehuurd. Zo niet, dan zal de te spelen muziek gebaseerd zijn op het achterwege laten van het slagwerk. Dat zou wel erg jammer zijn!

Ook al is het één en al Latin, ze zijn volkomen verschillend van karakter. Misschien dat de overeenkomsten zijn, dat het ritme over twee maten gaat.

De percussionisten krijgen uitleg hoe de instrumenten te bedienen. Een tamboerijn (Pandeiro) bijvoorbeeld is best moeilijk te bedienen als je het op de Braziliaanse manier wilt doen.

In deze werken worden vele ritmische technieken toegepast, zowel voor de accordeonisten als voor de slagwerkers!

Natuurlijk is ook deze Play In dag bedoeld voor ieder niveau! Van beginner tot (ver-) gevorderd.

Bianca IJdama zorgt voor de muzikale leiding en wordt ondersteund door Piet Verzijde in het begeleiden van de slagwerker(s) en percussionisten.

Wees van de partij op zondag 29 september van 9:30-16:00 uur in Den Ilp. Kosten zijn voor de gehele dag € 15,00

Nieuwsbrief

ASANEO!