Eerste lustrum accordeonavond van Asaneo!

 

Voor de vijfde keer organiseert accordeonvereniging Asaneo haar Accordeonavond op zaterdag 9 maart!

Naaste de ensembles van Asaneo zelf, werken aan deze avond ook mee Con Brio uit Ens o.l.v. Froukje Klinge en Musicorda uit Hilversum o.l.v. Wim Becker.

Het is niet gebruikelijk, dat tijdens de Accordeonavonden van Asaneo, populaire muziek op het programma staat, maar meer het accent komt te liggen op licht klassiek.

Omdat de klassieke accordeonliteratuur een eigen klank en stijl heeft, maakt het de muziek voor velen onbekend. Een reden te meer om eens kennis te maken met dat onbekende.

Naast onbekend repertoire worden ook werken ten gehore gebracht die bekend in de oren klinken.

Bijvoorbeeld “Oregon”: aan de hand van een treinreis over de Northern Pacific Railroad wordt de luisteraar meegevoerd door het boeiende landschap van Oregon.

Klassiek, maar heel bekend is “The Arrival of the Queen of Sheba”. Menigeen zal in vervoering geraken als Esmee Oldenhof op haar viool “Schindler’s List“ speelt, begeleidt door Con Brio.

Het gehele programma is van de website af te halen:

http://asaneo.nl/index.php/asaneo-activiteiten

Voor € 4,00 wordt u ondergedompeld in de mooie accordeonklanken door gerenommeerde orkesten die altijd tot het uiterste gaan voor de afwerking.

Locatie is kerk de Ark, Aakstraat 60 in Amsterdam Noord. De Accordeonavond op zaterdag 9 maart begint om 20:00 uur (19:30 uur zaal open) en is ongeveer geëindigd om 22:30 uur.

Voor meer informatie: www.asaneo.nl/Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. /036-5343603

Play In dag Asaneo zondag 29/9/2019

 

Naar aanleiding van het funky nummer “It’s time to go”, was de vraag ook andere stijlen aan de orde te laten komen met vooral (veel) slagwerk.

Een orkest met louter accordeons kan heel mooi klinken, maar met slagwerk toegevoegd, krijgt het toch een andere dimensie. Heb je een goede slagwerker in huis, die goed leest, dan bouw je het repertoire om hem/haar heen. In het verleden heb ik vaak meegemaakt, dat zo’n goede slagwerker de vingerzetting meekreeg voor het triangelspel. Een slagwerker kan heel cruciaal zijn in het kiezen van je repertoire.

Om die reden wil Asaneo op zondag 29 september een Play In dag organiseren waar het slagwerk het fundament is voor de te spelen werken. Het houdt echter wel in, dan het inhuren van slagwerk en/of slagwerkers geld kost. Met vereniging “De Eendracht” uit den Ilp hebben we de kanteldatum ingesteld van 25 augustus waar het aantal deelnemers bepaalt of er wel of geen slagwerk wordt ingehuurd. Zo niet, dan zal de te spelen muziek gebaseerd zijn op het achterwege laten van het slagwerk. Dat zou wel erg jammer zijn!

Ook al is het één en al Latin, ze zijn volkomen verschillend van karakter. Misschien dat de overeenkomsten zijn, dat het ritme over twee maten gaat.

De percussionisten krijgen uitleg hoe de instrumenten te bedienen. Een tamboerijn (Pandeiro) bijvoorbeeld is best moeilijk te bedienen als je het op de Braziliaanse manier wilt doen.

In deze werken worden vele ritmische technieken toegepast, zowel voor de accordeonisten als voor de slagwerkers!

Natuurlijk is ook deze Play In dag bedoeld voor ieder niveau! Van beginner tot (ver-) gevorderd.

Bianca IJdama zorgt voor de muzikale leiding en wordt ondersteund door Piet Verzijde in het begeleiden van de slagwerker(s) en percussionisten.

Wees van de partij op zondag 29 september van 9:30-16:00 uur in Den Ilp. Kosten zijn voor de gehele dag € 15,00

NIEUW!

 

Kaart voor 5 lessen individueel voor maar € 35,00!

Indien op voorraad, accordeon te huur voor € 10,00 per maand.

 

Een terugblik naar de activiteiten van ASANEO. Vaak met foto's bij het artikel!

Asaneo is op 1 maart 2014 van start gegaan.

Sinds 5 augustus heeft notaris Jeroen van der Weele de Statuten van Asaneo bekrachtigd waarmee Asaneo nu een officiële vereniging is! Dit jaar bestaat Asaneo op 1 maart 2019 VIJF jaar!

Na elk seizoen gaan er leden weg en komen er leden bij. Zo ook afgelopen seizoen. Asaneo mocht 10 nieuwe leden begroeten, maar helaas ook 4 leden uitzwaaien. Op dit moment telt Asaneo 24 leden.

Asaneo heeft voor de Play In dag van 29 september a.s. (al aangemeld?), 2 slagwerkers van de muziekvereniging Eendracht uit Den Ilp ingehuurd. We hopen dat dit een begin is voor een goede samenwerking tussen beide verenigingen.

Nieuwsbrief

ASANEO!